ORTODÒNCIA i ORTOPÈDIA DENTOFACIAL

L'objectiu de l’ortodòncia és l'alineació de les dents, afavorint una bona oclusió de les dents superiors amb les dents inferiors. Diagnostiquem i tractem la posició i relació de les dents. Així s'assoleixen objectius estètics com un somriure harmònic i funcionals com una correcta funció masticatòria. També millorem la salut dental disminuint el risc de càries i periodontal, ajudant a mantenir unes genives sanes.

L'ortodoncista realitza un estudi exhaustiu del cas del pacient, tenint en compte diferents registres: radiografies, fotos i models. Posteriorment l'ortodoncista recomana el tractament més adequat per cada pacient.

Hi ha diferents tipus de tractaments d’ortodòncia, depenent del cas i de l’edat del pacient:

Ortopèdia dentofacial per a nens (6 a 10 anys)

Es realitza en nens en creixement, mitjançant una aparatologia, normalment removible, que serveix per estimular el creixement de les arcades dentals a fi de corregir una futura falta d’espai o desproporcions entre el maxil·lar superior i la mandíbula. Aquest tractament facilita o evita un possible futur tractament d’ortodòncia fixa i afavoreix un correcte desenvolupament de les estructures de la regió orofacial.

Ortodòncia fixa (a partir de 12 anys i adults)

Consisteix en col·locar aparatologia fixa o brackets amb l’objectiu d’alinear les dents, aconseguint resultats estètics i una correcta funció i salut dental. El brackets poden ser metàl·lics o de zafir (estètics).

Ortodòncia Invisalign® (joves i adults)

Si cerquem el major exponent en estètica i comoditat podem plantejar la innovadora tècnica invisible. Treballem amb el sistema americà Invisalign®, pioner en aquest tipus d’ortodòncia.

Un cop realitzats els registres del pacient, s’envien a Estats Units i mitjançant un software 3D virtual, l’ortodoncista plantejarà el resultat final del cas. Aquest resultat es mostra al pacient, que pot veure les diferents fases i moviments dentals fins arribar a l’alineació ideal. Un cop acceptat el tractament es fabricaran els alineadors individualitzats, que rebrem a la clínica en aproximadament 10 dies, donant la benvinguda al pacient al món Invisalign®.